Uutisia

6.2.2018

Hissiasentaja on superstara ja neljä muuta syytä kouluttautua hissiasentajaksi

Haluatko itsenäisen ammatin hyvillä tulevaisuuden näkymillä ja kilpailukykyisillä eduilla? AEL aloittaa hissiasentajien rekrytointivalmennuksen yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa. Tavoitteena on saada uutta työvoimaa hissiyrityksiin usealle paikkakunnalle Suomeen.


26.1.2018

Ammattina kunnonhallinta – Ida Eskman haluaa tietää kaiken jäähdytyslaitoksista

Helenillä työskentelevä kunnonhallinnan asiantuntija Ida Eskman, 27, vastaa vuonna 2006 käyttöönotetun Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksen mekaanisesta kunnossapidosta.

Kehittyäkseen ammatissaan Eskman hankkii lisää aktiivisesti tietoa kunnonhallinnasta. Hän on käynyt muun muassa AEL:n World Class Maintenance -koulutusohjelman.


17.1.2018

Standardeilla pohjaa teollisuuden koulutuksiin

PSK Standardisoinnin ja AEL:n yhteistyö koulutusten suunnittelussa sekä standardisointityössä jatkuu vahvana.


15.1.2018

Yrittäjä, voit lähteä opiskelemaan digiajan perustutkintoa

Yrittäjän on nykyään vaikea pärjätä ilman digitaitoja ja sosiaalista mediaa. AEL:ssa alkaa pian Media-alan perustutkinto yrittäjälle, joka auttaa yrityskuvan luomisessa ja markkinoinnissa. Yrittäjä voi opiskella työn ohessa ja työtä tekemällä.


1.12.2017

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n Malminkartanon alueen kaavakilpailu on ratkennut

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr (AEL) järjesti yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa Malminkartanossa sijaitsevan nykyisen koulutuskeskuksen alueen suunnittelusta arkkitehtuurikilpailun.


17.10.2017

Kunnossapito-messut olivat täynnä osaamisen ja teknologian terävintä kärkeä

AEL osallistui kolmipäiväisille Kunnossapito-messuille, jotka olivat osa Teknologia 2017 -tapahtumaa Helsingin Messukeskuksessa.

 


9.10.2017

Kolme tuotekehitysosaamisen tärkeintä hyötyä yksityisyrittäjälle

Sosiaali- ja terveysalalla toimiva kotipalveluyrittäjä Tarja Ahonen on suorittanut Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon AEL:ssä. Kokosimme listan kolmesta tärkeimmästä hyödystä, jota hän sai koulutuksesta.


4.10.2017

FinnSec 2017 kokosi turvallisuusalan tekijät Messukeskukseen

AEL:n turvallisuus- ja kiinteistöalan koulutusten parissa työskentelevät asiantuntijat jalkautuivat syyskuun lopussa pohjoismaiden suurimpaan turvallisuusalan tapahtuma FinnSeciin.


Heidi Leskinen (oikealla), Erika Keränen ja Birgitta Liuskallio.


20.9.2017

HR-väki keskusteli AEL:ssä ”leanisti” hyvinvoivasta työpaikasta

HR-kutsuvieraille pidetyssä tilaisuudessa pohdittiin tehokasta, mutta hyvinvoivaa työpaikkaa.

Aihetta lähestyttiin pohtimalla osaamisen kehittämisen ja oppimisen nykypäivää sekä visioimalla niiden tulevaisuutta. Pohdintaa jatkettiin miettimällä Lean-menetelmän mukaisen perehdytysprosessin ja päivittäisjohtamisen arvoa ja toimivuutta.


20.9.2017

Uuden ammattitaidon hankkiminen motivoi turvallisuusalan tekijää

Aleksi Korhonen on 25-vuotias vantaalainen, joka on ehtinyt olla turvallisuusalalla jo monessa mukana. Hän on suorittanut muun muassa vartijan ammattitutkinnon sekä turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon.


31.8.2017

Muuntokoulutus on tehokas ja nopea reitti osaamiseen

AEL:ssä keskusteltiin 18.8.2017 muuntokoulutuksen tärkeydestä nykypäivän elinkeinoelämän vaatimuksissa. Tilaisuudessa etsittiin ratkaisuja, joilla voidaan nopeasti ja joustavasti lisä- ja muuntokouluttaa työssä olevia ja työttömiä tekniikan alan ammattilaisia ja asiantuntijoita yritysten tarpeisiin.


29.8.2017

Opiskelussa ahkeruus palkitaan – onnistumistarina kylmäasentajan ammattitutkinnosta Oulusta

Raahelainen Mauno Wahlman, 36, suoritti kylmäasentajan ammattitutkinnon (y3) valmistavan koulutuksen päätyttyä. Eteenpäin perusteellista miestä auttoivat innostus kylmäalasta, omatoimisuus ja ahkeruus. Sysäyksen koulutukseen hakeutumiselle antoi irtisanomisuhka.


8.8.2017

AEL Oulu vastaa Pohjois-Suomen lämmityslaiteasentajien koulutustarpeeseen

Kylmäalalla on viime vuosina syntynyt paljon uusia työpaikkoja, sillä kylmälaitteiden määrä on kasvanut lämpöpumppujen myötä räjähdysmäisesti. *


20.6.2017

Rekry-koulutuksen tärkein tehtävä on löytää yritykselle uutta osaavaa väkeä – Case Motonet

AEL on tehnyt Motonetin kanssa yhteistyötä varaosamyynnin kouluttamisessa jo vuodesta 2009. Syksyllä yhteistyö jatkuu mallilla, jossa AEL kouluttaa Motonetille 25 uutta varaosamyyjää. ELY-keskus osallistuu koulutuksen rahoitukseen, jolloin koulutus on yritykselle hyvin edullista.


9.6.2017

AEL mukana luomassa tulevaisuuden mallia työssä oppimiseen

AEL on aloittanut vuoden 2016 marraskuussa Työssä oppien – portti tulevaisuuteen -ESR-hankkeen yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ja Turun Ekotorin kanssa.


8.6.2017

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL ja Metropolia solmivat yhteistyösopimuksen

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL ja Metropolia Ammattikorkeakoulu allekirjoittivat 7.6.2017 avoimen yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on hyödyntää molempien osapuolten osaamista ja resursseja erikseen sovittavalla tavalla uusien ja innovatiivisten yhteistyömuotojen kehittämiseksi kustannustehokkaasti.


8.6.2017

Hanna opiskeli itsellensä ylennyksen ja on nyt Digital Media Specialist

Hanna Kortelainen opiskeli työn ohella tutkinnon, sai ylennyksen ja tekee nykyään töitä Digital Marketing Specialistina kuusihenkisessä digimarkkinointitiimissä Pfizerilla, yhdessä suurimmista Suomessa toimivista lääkeyrityksistä..


5.6.2017

AEL ja Finnsecurity ry yhteistyöhön

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr ja turvallisuusalan ammattilaisten yhdistys Finnsecurity ry alkavat toteuttaa turvallisuusalan seminaareja yhteistyössä. Tavoitteena on luoda laadukasta korkean profiilin sisältöä turvallisuusalan toimijoille vuoden 2018 alusta lähiten.


2.6.2017

Osaavat asentajat LVI-yrityksen strategiana

Kirkkonummelainen UV-Putki Oy on erityisen koulutusmyönteinen LVI-alan yritys. Peräti kolme, leijonanosa, heidän sähköasentajistaan suorittaa työn ohessa tutkintoa oppisopimuksella.


19.5.2017

Hedengren Security lahjoitti paloilmoitinjärjestelmän AEL:lle koulutuskäyttöön

Johtava turvallisuustekniikan toimittaja ja kehittäjä Hedengren Security on lahjoittanut AEL:lle koulutuskäyttöön Firescape-paloilmoitinjärjestelmän. Interaktiivinen järjestelmä on uusinta teknologiaa paloilmoitinmarkkinoilla. Järjestelmä on suomalaisen perheyritys Hedengren Securityn oman tuotekehityksensä tulos ja tullut markkinoille vuonna 2015.


16.5.2017

Econet on mukana tulevaisuuden vesialan koulutuksessa

Vesiala on Suomessa murroksessa, koska osa tämän hetkisistä työntekijöistä jää eläkkeelle lähivuosina ja alan korkeakoulutusta on karsittu. Vesiala on ainutlaatuinen paikallisuutensa vuoksi, mutta alalta puuttuu areena käytännön kokemusten vaihtamiselle.

Econet on mukana Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n kanssa kouluttamassa aloittelevia vesilaitoksen työntekijöitä.


9.5.2017

Säteilee – ei säteile? Oikea tieto lisää turvallisuutta teollisuuden säteilytyössä

Säteilevien aineiden ja säteilylaitteiden parissa työskentelee suoraan tai välillisesti iso joukko ihmisiä. Säteilyä käytetään teollisuudessa monella eri toimialalla.

Säteilyn käyttöä ohjaavat säädökset, johon kuuluvat muun muassa säteilylaki, säteilyasetus ja ST-ohjeet, joissa ovat annetaan säteilyn käyttöä koskevat tarkemmat vaatimukset.


19.4.2017

AEL:n väki haki koulutusideoita ChemBio 2017 -messuilta

Laboratorioalan kouluttajat jalkautuivat maaliskuussa Helsingin Messukeskukseen ChemBio 2017 -tapahtumaan. – Olemme olleet mukana lähes joka vuosi, ehkä yhden kerran on jäänyt messut välistä, kertoo koulutusasiantuntija Maija-Liisa Kuusela.


13.4.2017

Pätevyydet eivät puussa kasva, ne on hankittava

Alkamassa on YVL-rakennetarkastus. Paikalla pyörii työnjohtaja ja nuori, kaunis nainen. Työnjohtaja valittelee kovaan ääneen, kun viranomaisia saa aina odotella. Työnjohtajan ilme on vähintäänkin hämmästynyt, kun nuori nainen kurkistaa pumpun takaa ja kertoo viranomaisen olevan jo paikalla.


11.4.2017

Työnantaja - olet oikeutettu taloudelliseen tukeen, kun rekrytoit nuoren oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutuksen ehdot ja taloudelliset tuet työnantajalle voivat vaikuttaa mutkikkaita. Teimme avuksesi tietoiskun selventämään asiaa.


15.3.2017

AEL tuo turvallisuusalan tutkintokoulutukset Jyväskylään

Suomen johtava tekniikan alan kouluttaja AEL tuo turvallisuusalan ammatilliset tutkinnot nyt myös Jyväskylään. AEL järjestää koulutukset yhteistyössä paikallisen turvallisuusalan asiantuntijayrityksen Safety Solutions Finland Oy:n kanssa. Ensimmäiset turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa suorittavat aloittivat opintonsa tammikuussa.


21.2.2017

Mestareita on monenlaisia – on Suomen mestareita, maailmanmestareita, ja on sähkömestareita

Miten arvostetun sähkömestarikirjan voi saada? Siitä kertoo Eero Toivasen SAMSY ry:n syyskokouksesta tekemä juttu.


16.2.2017

Lukkoseppien ammattitaito puntarissa – Lukkoseppä SM 2017 -kilpailu on pidetty

Pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin vähän vakavalla mielellä järjestetyt lukkoseppien ensimmäiset suomenmestaruuskilpailut on saatu onnellisesti päätökseen. 12 kilpailijan joukosta on valittu Suomen paras Lukkoseppä vuodelle 2017. Tai itse asiassa suomenmestareita on kaksi, sillä kilpailussa oli oma sarjansa sekä alle 5 vuotta että yli 5 vuotta alalla olleille.


15.2.2017

Energia-alan koulutusta Saksassa AEL:n ja Konwellin yhteistyönä

Tekniikan alan kouluttaja AEL sekä teollisuusventtiilien ja prosessiautomaation kenttälaitteiden asiantuntija Konwell ovat solmineet sopimuksen koulutusyhteistyöstä.


16.1.2017

Niemi Palvelut Oy:ssä saatiin aikaan aito toiminnan muutos johdon tuella ja AEL:n koulutuksella

Niemi Palvelut ja AEL aloittivat yhteistyössä Niemen esimiesten valmennusohjelman kevättalvella 2016. Keväällä synnytettiin uudet lähiesimiesten toimenkuvat ja roolit. Syksyn mittaan on keskitytty yksilötason valmennuksiin. Esimiestyön kehittymisen tukeminen jatkuu tutkintokoulutuksella Niemen työnjohdolle ja nokkamiehille vuoden 2017 alussa.