Vesiala on Suomessa murroksessa, koska osa tämän hetkisistä työntekijöistä jää eläkkeelle lähivuosina ja alan korkeakoulutusta on karsittu. Vesiala on ainutlaatuinen paikallisuutensa vuoksi, mutta alalta puuttuu areena käytännön kokemusten vaihtamiselle.

Econet on mukana Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n kanssa kouluttamassa aloittelevia vesilaitoksen työntekijöitä.

Pienillä paikkakunnilla vesilaitosta saattaa ylläpitää vain muutama työntekijä. Jokainen laitos on uniikki, vaikka niiden toimintaperiaatteet ovat samankaltaisia.  

– Olisi tärkeää, että alan työntekijät jakaisivat käytännön kokemuksiaan ja siten kasvattaisivat omaa osaamistaan. Haluamme tarjota AEL:ssä paikan kouluttautumiselle ja keskustelulle käytännöstä, kertoo AEL:n kouluttaja Laura Hakonen.


Kouluttaja Laura Hakonen, AEL

Vesiala on haastava, koska se muuttuu jatkuvasti uusien tekniikoiden ja tiukentuvien lakien myötä. Haastetta lisää myös se, että laitokselle tulevan veden laatu vaihtelee päivittäin.

– Ihmisiä ei kouluteta pelkästään kouluissa, vaan tarvitaan myös käytännön kokemusta ja mielellään monelta kantilta, kertoo Econetin myyntijohtaja Hannu Turunen.


Myyntijohtaja Hannu Turunen, Econet

AEL:n koulutus on käytännönläheistä, jollaista ei ole saatavilla esimerkiksi korkeakouluissa. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa kuinka erilaisia veden puhdistukseen käytettäviä laitteita käytetään. Käytännön kokemusten vaihtamiseen ja verkostoitumiseen varataan myös aikaa. Koulutuksia järjestetään seuraavan kerran syksyllä.

Lisätietoja

Hannu Turunen, Econet Oy, 044 052 3000, hannu.turunen@econetgroup.fi

Laura Hakonen, Ammattiedistämislaitossäätiö AEL sr, 050 553 8354, laura.hakonen@ael.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.