Liikenneyrittäjäkoulutus on osa ammatillista pätevyyttä, joka on edellytyksenä liikenneluvan saamiseen.

Menestyvän liikenneyrittäjän tarvitsee osata muutakin, kuin vain ajaa. Liikenneyrittäjyys, kuten yrittäjyys yleensäkin, on kokonaisvaltainen ammatti, joka vaatii myös sosiaalisia taitoja ja kykyä luoda suhteita. Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus vastaa tähän tarpeeseen, sillä yhdeksi opetussisällöksi on otettu verkostoituminen.

Verkostoituminen on keino löytää yhteistyökumppaneita

Verkostoitumisen ensiaskeleet on tehty opiskelijoille helpoksi, sillä kuljetuspalveluita ostavat sekä sopimuskuljettajia palkkaavat yritykset ovat voineet tulla esittelemään toimintaansa kurssilla oleville kuljetusyrittäjille.


Tavara- ja traktoriliikenneyrittäjäkoulutuksen osallistujat yhteisessä potretissa.

Koulutuksen yhteydessä pidettävistä esittelyistä on ollut hyötyä kaikille osapuolille. Kuljetusyrittäjät ovat saaneet ajantasaista ja asiantuntevaa tietoa siitä, millaiselle kuljetuspalvelulle tai -kalustolle juuri tällä hetkellä kentällä on kysyntää. Kuljetusyhteistyökumppaneita etsivät yritykset saavat puolestaan kontaktoitua useita potentiaalisia kuljetusyrittäjiä samalla kertaa.

On myös AEL:n etu, että mahdollisimman moni koulutuksessa oleva yrittäjä hyötyy kurssista konkreettisella tavalla. 


Tulevat liikenneyrittäjät kuuntelevat tarkkaavaisina, kun Ilona Laine Lindström Oy:stä kertoo heidän jakelupalvelustaan.

Aiempina kertoina koulutuksissa on ollut myös automyyjiä esittelemässä kalustoaan ja kirjanpitoyritys kertomassa omista palveluistaan. Yrittäjyyttä tukee myös AEL:n yhteistyökumppani YritysVantaa, josta aloittavan yrittäjän lisäksi myös alalla toimiva yritys saa neuvontaa yrittämisen haasteisiin.

AEL haluaa tarjota enemmän kuin pelkän koulutuksen

- Verkostoituminen on tärkeä osa yrittämistä nykypäivänä ja siksi olemme halunneet ottaa koulutukseen mukaan näitä eri yritysten edustajia kertomaan toiminnastaan, sanoo AEL:n tavaraliikenteen yrittäjäkoulutuksen vastuuhenkilö, koulutusasiantuntija Tero Lötjönen. – Haluamme, että tämä meidän koulutuksemme on enemmän kuin pelkkä koulutus eli että tästä saa oikeasti hyvät valmiudet yrittäjyyteen, hän jatkaa.

Helsingin KTK esittelee palveluitaan kuljetustyrittäjille

Logistiikka-, muutto- ja maansiirtopalveluita tarjoavan Helsingin KTK:n kanssa yhteistyötä on tehty jo useamman vuoden ja symbioosi toimii molempiin suuntiin.  – Suosittelemme tätä koulutusta tarvittaessa meidän kuljettajille ja käymme myös täällä koulutuksessa kertomassa kuljettajille meidän toiminnastamme, sanoo Harri Erkkilä Helsingin KTK:lta. – Saamme täällä hyvin luotua kontakteja ja kerrottua työmahdollisuuksista joita tarjoamme uusille yrittäjille, jatkaa markkinointisuunnittelija Joni Arpiainen. – Koko homman tarkoituksena on, että löytäisimme mahdollisimman hyviä yhteistyökumppaneita kuljetusalalta, tiivistää Harri Erkkilä. Ja vuosien varrella kumppaneita on löytynytkin.

Lindström Oy etsii hyvä yhteistyökumppaneita

Tekstiilipalveluyritys Lindström Oy on mukana nyt kolmatta kertaa. Lindströmin palvelun tärkeä lenkki on laadukas jakelupalvelu. - Olemme valtakunnallinen toimija ja meillä on päivittäin liikenteessä yli 200 Lindströmin väreissä kulkevaa jakeluautoa. Meillä ei ole yhtään omaa jakeluautoa, vaan kaikki kuljetukset on ulkoistettu, kertoo Ilona Laine, Lindströmin jakelupalvelun laatukoordinaattori. – Haemme täältä uusia sopimusliikennöitsijöitä meidän jakelupalveluun, hän jatkaa. – Koko ajan tapahtuu jotain liikehdintää, joku kuljettaja lopettaa tai saamme lisää tilauksia ja siksi tarvitsemme jatkuvasti lisää hyviä sopimusliikennöitsijöitä, Ilona Laine tähdentää.

Katso videolta Helsingin KTK:n ja Lindström Oy:n edustajien kommentit verkostoitumisyhteistyöstä.

Kaiken takana on liikenneyrittäjäkoulutuksen uranuurtaja

AEL on tavaraliikenneyrittäjäkoulutuksen edelläkävijä järjestämällä ainoana koulutusyhteisönä Suomessa kaikkia liikennelupakoulutuksia: tavaraliikenne-, taksi- ja bussiyrittäjäkoulutuksia. AEL on kouluttanut yrittäjiä tavaraliikenteeseen jo 1980-luvulta alkaen.

Lisätietoja

Tero Lötjönen, koulutusasantuntija, AEL
https://www.ael.fi/liikenne

Ilona Laine, laatukoordinaattori, Lindström Oy
http://www.lindstromgroup.com/fi/ura/liikennoitsijaksi

Joni Arpiainen, markkinointisuunnittelija, Helsingin KTK
Harri Erkkilä, kuljetuspäällikkö, Helsingin KTK
http://www.helsinginktk.fi/fi/kuljetusalan-ty%C3%B6paikat/