Tekniikan alan kouluttaja AEL sekä teollisuusventtiilien ja prosessiautomaation kenttälaitteiden asiantuntija Konwell ovat solmineet sopimuksen koulutusyhteistyöstä.

Yhteistyön tarkoituksena on tarjota asiakkaille entistä parempaa energia-alan koulutusta ja kokonaisvaltaista asiantuntijuutta. Yhteistyö aloitetaan toteuttamalla höyry- ja laudeasiantuntijoille suunnattu käytännönläheinen koulutus marraskuussa Bremenissä Saksassa.


Konwellin toimitusjohtaja Pia Heinänen ja AEL:n toimitusjohtaja Kari Juntunen allekirjoittamassa sopimusta.

– Työelämäyhteistyö on meille tärkeää. Sen avulla voimme tarjota asiakkaillemme ajantasaista koulutusta ajantasaisilla laitteilla ja ajantasaisella osaamisella, sanoo AEL:n toimitusjohtaja Kari Juntunen. – Haluamme olla monipuolinen ja vahva voimalaitoskoulutuksen toimija Suomessa, hän jatkaa.

– Pääsemme nyt tiivistämään yhteistyötä AEL:n kanssa entisestään, sanoo Konwellin toimitusjohtaja Pia Heinänen. – Jukka Kauppinen ja Jussi Blom ovat tehneet hyvän pohjatyön koulutusyhteistyön suunnittelussa. AEL on meille hyvä yhteistyökumppani, hän toteaa.


Yhteistyöpotretissa vasemmalta kouluttaja Laura Hakonen, Konwellin Business Controller Johan Lindgren, ylikonemestari Jukka Kauppinen, Konwellin markkinointipäällikkö Jouni Liimatainen ja toimitusjohtaja Pia Heinänen, AEL:n yrityspalvelujen johtaja Kari Kaihonen, toimitusjohtaja Kari Juntunen ja kehitysvastaava Iikka Upanne.

Höyrymiehet matkaavat marraskuussa Saksaan

– Päämiehellämme GESTRA:lla on Bremenissä kaksi höyrylaboratoriota. Toinen laboratorioista on lasinen ja toinen korkeapaineinen. Niiden avulla voidaan demonstroida lauhteenpoistoa sekä höyrykattilassa, lämmönsiirtimissä ja höyryjärjestelmissä tapahtuvia fysikaalisia ilmiöitä, kertoo Konwellin aluepäällikkö Jussi Blom.

– Kerta kerran jälkeen labran näkeminen tuo itselleni tunteen, että kaikkien höyrymiesten pitäisi tämä kokea, toteaa Jussi Blom.

AEL:n kouluttaja, ylikonemestari Jukka Kauppinen sanoo Saksassa toteutettavan koulutuksen auttavaan voimalaitosalalla työskenteleviä ymmärtämään paremmin höyryn ominaisuuksia ja sitä, miten höyry tekee työtä. – Kun ymmärtää höyryä, pystyy paremmin etsimään pullonkauloja, vuotavia venttiilejä tai lauhteenpoistimia, Kauppinen täsmentää. – Ja tästä seuraa se, että voimalaitoksen energiatase ja hyötysuhde paranee kun hävikki pienenee, hän jatkaa.

Myös AEL:n kouluttaja Laura Hakonen on tyytyväinen tulevaan koulutusyhteistyöhön. – Olen todella iloinen siitä, että voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme tällaista havainnollista koulutusta, Laura Hakonen toteaa. – Marraskuussa toteutettava koulutus sisältää asioita, jota ei pohjoismaissa pääse näkemään. Siksi sitä varten pitää matkustaa koulutukseen Saksaan asti, Laura Hakonen sanoo.

 Asiantuntijakurssi energia-alan ammattilaisille

Lisätietoja

AEL:n toimitusjohtaja Kari Juntunen, kari.juntunen@ael.fi, 044 7224 772
Konwellin toimitusjohtaja Pia Heinänen, pia.heinanen@konwell.fi, 040 5056 908