AEL:n turvallisuus- ja kiinteistöalan koulutusten parissa työskentelevät asiantuntijat jalkautuivat syyskuun lopussa pohjoismaiden suurimpaan turvallisuusalan tapahtuma FinnSeciin.


Heidi Leskinen (oikealla), Erika Keränen ja Birgitta Liuskallio.

– Olemme ahkerasti kertoneet AEL:n turvallisuus- ja kiinteistöalan koulutusmahdollisuuksista, tavanneet asiakkaita ja kollegoita, muita alan ammattilaisia ja opiskelijoitamme, sanoo AEL:n ständillä innokkaasti keskusteleva kehitysasiantuntija Heidi Leskinen. – Meidän on tärkeää käydä täällä, jotta pysymme ajan tasalla alaan liittyvissä asioissa, hän jatkaa.

Koulutustarjonnasta löytyy monta tutkintoa turva-alalle

Messukävijät olivat kiinnostuneita pian alkamassa olevasta turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, joka kiinnostaa nyt erityisesti vuoden vaihteessa muuttuneen lain takia.

Koulutustarjonnastamme löytyy myös turvallisuusalalle suunnattu lähiesimiestyön ammattitutkinto. Turva-alan erikoispiirteet huomioiva esimiestutkinto ei ole muilla kouluttajilla yleisesti tarjonnassa, vaan AEL on ensimmäisiä kouluttajia, jotka tarjoavat tätä tutkintoa turva-alalle.

– Myös lukkosepän ammattitutkinto kiinnostaa monia, sillä lukkoseppien koulutuksessa olemme vahva tekijä. Meiltä valmistuu vuodessa 15–20 ammattitutkinnon suorittanutta, sanoo AEL:n kouluttaja Jussi Venäläinen.


AEL:n ständillä Jussi Venäläinen (vasemmalla) ja Jarkko Mahkonen keskustelemassa Kiwa Inspectan Terhi Hirvikorven ja Heidi Kaartisen kanssa.

Koulutusta isännöinti- ja kiinteistöalalle

FinnSecin kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa on myös Kiinteistö 2017 -messut, joten paikalla tapaa myösisännöitsijöitä sekä kiinteistön ylläpidon ja teknisen parannuksen parissa työskenteleviä henkilöitä. Siksi esittelypatteristossa on mukana myös kiinteistöpalvelualan koulutustarjonta sekä isännöintialalle suunniteltu rekry-koulutus.

Katso videolta kouluttaja Jarkko Mahkosen hissipuhe AEL:n tarjoamasta isännöintialan koulutuksesta

 

AEL:n kiinteistöpalvelualan tutkintojen koulutussuunnittelija Birgitta Liuskallio kertoo, että messuilla olo on mukavaa vaihtelua muuhun arkityöhön. – Olen päässyt paljon keskustelemaan asiakkaiden kanssa, mikä on todella mukavaa. Lisäksi olen löytänyt näytteilleasettajien joukosta uusia kiinteistöpalvelualan yrityksiä, ja tutustunut niihin, hän kertoo.

AEL:n talotekniikan koulutussuunnittelija Erika Keränen on myös tyytyväinen messujen antiin. – Sain täältä uusia kontakteja työharjoittelupaikkojen järjestämistä varten. Opiskelijani tarvitsevat joskus ohjausta harjoittelupaikkojen löytämiseksi ja nyt sain paljon uusia ideoita, Erika toteaa.

FinnSec oli hyödyllinen

– Kyllä tänne kannatti tulla. Olemme pystyneet auttamaan monia henkilöitä turvallisuus- ja kiinteistöalan koulutuksiin liittyvissä asioissa ja saimme myös päätä auki yrityskohtaisten, asiakastarpeiden pohjalta suunniteltavien valmennusten osalta, AEL:n asiakkuuksia hoitava Heidi Leskinen tiivistää.

Lisätietoja

 Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

 Lähiesimiestyön ammattitutkinto

 Lähiesimiestyön ammattitutkinto turvallisuusalalle 

 Vartijan ammattitutkinto