AEL osallistui kolmipäiväisille Kunnossapito-messuille, jotka olivat osa Teknologia 2017 -tapahtumaa Helsingin Messukeskuksessa.

 

AEL:n ja Koskisen Oy:n koulutusyhteistyö on puheenvuoron ansaitseva asia

Kouluttaja Janne Kivi piti tapahtumassa puheenvuoron AEL:n ja Koskisen Oy:n koulutusyhteistyöstä.
– Koskisen Oy halusi tuoda esiin koulutuskulttuuriaan eli kuinka he hoitavat henkilöstön kouluttautumista ja kehittävät samalla omaa toimintaansa. He ovat olleet tyytyväisiä AEL:n toimintaan, ja halusivat, että meiltä joku tulisi kertomaan, että kuinka yhteistyö on toiminut, täsmentää Janne Kivi.

Katsele lyhyt ote Janne Kiven puheenvuorosta

AEL:llä on hyvin erilaisia asiakkaita, joilla kaikilla on erilaiset koneet ja laitteet. Saamme asiakkaidemme kautta oppia itsellemmekin erilaisista koneista. – Koskisen Oy:llekin on tullut uusia konelinjoja, ja sitä kautta myös me pääsemme näkemään mihin suuntaan ollaan tuotannossa menossa. Tämä auttaa myös meidän kouluttajia kehittymään, sanoo Janne Kivi.

– AEL:n näkökulmasta yhteistyö Koskisen Oy:n kanssa on ollut sujuvaa ja jopa helppoa, koska opiskelijat ovat olleet motivoituneita ja ovat halunneet oppia asioita. He ovat olleet myös todella aktiivisia lähipäivien aikana, toteaa Janne Kivi.


Janne Kivi

World Class Maintenance on tällä hetkellä terävintä kärkeä kunnossapidon koulutuksessa

AEL:n messuosasto sijaitsi Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n osaston kyljessä. AEL ja Promaint tekevät messujen lisäksi tiivistä yhteistyötä kunnossapidon koulutusten suunnittelussa. – AEL:llä ja Promaintilla on yhteistyösopimus koulutukseen liittyen eli kaikki Promaintin koulutukset hoidetaan AEL:n kautta, kertoo koulutusasiantuntija Matti Niemelä.

Niemelä on messuilla kertomassa kunnossapitohenkilöstölle suunnatusta World Class Maintenance -koulutusohjelmasta. Asiantuntijat ovat olleet siitä kiinnostuneita.


Matti Niemelä

Niemelä korostaa World Class Maintenance -koulutusohjelman yritykselle tuovia hyötyjä. – Kunnossapitofirmat saavat kilpailuetua tarjouskilpailuissa, kun voivat osoittaa, että henkilöstö on käynyt tällaisen kansainvälisen koulutuksen. – Koulutus on vaativa, eikä siitä pääse läpi ihan noin vain, vaan pitää oikeasti osata asioita, Niemelä toteaa.

– Helsinki messupaikkana on vähän haastava, koska teollisuus on muualla kuin Kehä III sisäpuolella ja maakunnista ihmiset eivät välttämättä lähde tänne asti messuilemaan, harmittelee Matti Niemelä.

Kouluttajat haistelevat messuilla tulevaisuutta

Messuilla käyminen on kouluttajille oiva tapa pysyä ajan tasalla kehityksessä.

– Käyn paljon erilaisilla työpaikoilla ja tapaan opiskelijoita, mutta työpaikoilla en tapaa laitetoimittajia. Eli täällä pääsen myös heidän kanssa kontaktiin, sanoo Janne Kivi. – Perusasiat pysyy perusasioina, mutta esimerkiksi kunnonvalvonnan mittaukset kehittyvät, joten on mielenkiintoista nähdä, millaisilla laitteilla ja miten sitä työtä tehdään nykyään, hän täsmentää.

– Messuilla tapaan tuttuja ja entisiä kollegoita sekä kentän väkeä. Lisäksi yritän haistella uusia asioita, eli minkälaista koulutusta teollisuudessa tarvittaisiin, sanoo Matti Niemelä. Ajankohtaisten ja asiakaslähtöisten koulutusten kehittäminen onkin yksi AEL:n peruspilareista.


Matti Niemelä (keskellä) ja Janne Kivi (oikealla) tutkivat asiakkaan kanssa koulutuksen tarkempia tietoja.

Uusien aiheiden metsästys on heikkojen signaalien kuuntelua, mutta joskus koulutusideat voivat olla hyvinkin suoria pyyntöjä. – Erään suunnittelutoimiston kaveri kävi kysymässä, että onko meillä koulutusta teollisesta internetistä, kun hän haluaisi ymmärtää, että mitä se oikein on? Aiheesta puhutaan paljon, mutta harva tietää, että mitä se sitten on käytännössä, kertoo Eero Toivanen. – Aloin sitten saman tien ideoimaan ja keräämään ylös asioita, mitä tällainen koulutus voisi sisältää käytännössä, hän jatkaa.


Mielenkiintoinen keskustelu hitsausalan IWE koulutuksesta.

Messuilla saa myös hassutella

Kunnossapito-messujen osastot olivat täynnä mielenkiintoista teknologiaa sekä myös monenlaisia julkisuudesta tuttuja ihmisiä ja ilmiöitä. Eräs paljon huomiota kerännyt parivaljakko laitteineen löytyi hallin keskiosasta.

Katso videolta Hydraulic Press Channelin live-show

 

Lisätietoja World Class Maintenace -koulutusohjelmasta

Koulutusasiantuntija Matti Niemelä, AEL
matti.niemela@ael.fi, 043 825 9177

Promaint-lehti 7.10.2017: Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta