5.4.2018 pidettiin uusiin tiloihin muuttaneen AEL:n Tampereen toimipisteen avajaiset. Tilaisuudessa oli paikalla asiakkaita ja omaa väkeä. AEL:n toimitusjohtaja Kari Juntunen korosti avauspuheessaan AEL:n pitkää historiaa teollisuuden kouluttajana ja kertoi aikuiskoulutuksen ajankohtaisista asioita. Juntunen korosti, että Tampere yliopistokaupunkina ansaitsee paikkansa teollisuuden osaajien kouluttajana ja kehittäjänä.


Toimitusjohtaja Kari Juntunen alustaa tilaisuutta.
 

Koulutuspäällikkö Eero Toivanen toimii tilaisuuden moderaattorina ja hoitaa alussa pakolliset paperiasiat pois alta. Kuvassa vasemmalla toimitusjohtaja Kari Juntunen, Hannu von Essen, Jari Nyström, Aarre Lehtimäki ja Riku Silván.

Avajaisia siivittivät mielenkiintoiset esitykset

Kokenut brändiasiantuntija Tom Westerén luennoi teollisuudessa työskentelevien henkilöbrändäyksestä. Kuten muillakin aloilla, myös teollisuudessa työskenteleville on hyötyä oman henkilöbrändin rakentamisesta. Westerénin mukaan itsensä brändäys ei tarkoita teennäisen ulkokuoren rakentamista, vaan oman persoonan esiin tuomista. Lisäksi hän korosti henkilöbrändäyksen ajatusta, jonka mukaan ei auta vaikka olisi millainen huippuosaaja, jos kukaan ei tiedä sitä. Lisäksi hän nimeää neljä henkilöbrändin painopistettä: asiantuntijuus, ymmärrettävyys, sympaattisuus ja dynaamisuus.


Tom Westerén.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja AEL ovat tehneet hyvää koulutusyhteistyötä, josta DI Hannu von Essen kertoi tilaisuudessa. Hän korosti AEL:n joustavuutta ja matalaa byrokratiaa, joihin Puolustusvoimat on ollut tyytyväinen.


Hannu von Essen kertoi puheenvuorossaan Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja AEL:n yhteistyöstä.

Konsultti on konsultti vaikka voissa paistaisi

AEL suunnittelee ja toteuttaa asiakasyrityksilleen myös räätälöityjä koulutuksia ja valmennuksia. AEL:n kouluttajat eivät (onneksi) liidä samoissa sfääreissä, kuin tilaisuudessa hauskuuttanut Konsultti Erkki Ranto. Näyttelijä Aimo Räsäsen konsulttitykitys on Tampereen Työväen Teatterin Patukkaooppera-musikaalista johdettu monologi. Esitys herätti kuulijoissa hilpeyttä ja vapautti tunnelmaa.


Erkki Ranto selventää, miten pelko on pahin este onnistumiselle.

Tampereen toimipisteen tukipilarit kouluttaja Sami Kaasalainen (oikealla) ja koulutussuunnittelija Sirkka Hyyhönen (vasemmalla). Kuvassa ovat myös toimitusjohtaja Kari Juntunen (takana) ja koulutuspäällikkö Eero Toivanen (keskellä).