Motonet ja AEL järjestävät jälleen yhteistyössä rekrykoulutuksen. Koulutukseen haetaan noin 20 työtöntä työnhakijaa koulutettavaksi varaosamyyjiksi Motonetiin. Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita autoalasta tai joiden harrastuksiin erilaiset moottorikäyttöiset kulkuneuvot kuuluvat ja jotka haluavat toimia asiakaspalvelutehtävissä. Autoalan tekninen osaaminen on hyödyksi, mutta ei välttämätöntä.

Koulutuksessa opetellaan varaosamyyntiä ja tutustutaan Motonetin toimintatapoihin

Koulutus antaa valmiuksia työskennellä varaosamyynnin tehtävissä sekä mahdollisuuden jatkaa ammatillisiin opintoihin autoalalla.

Motonetin henkilöstön kehittämispäällikkö Jukka Smolander korostaa, että varaosamyyjän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat asiakaslähtöinen työote ja asiakaspalveluhenkisyys. – Asenne ratkaisee paljon, Smolander lisää.

– Toteutimme Minustako varaosamyyjä -rekrykoulutuksen yhteistyössä AEL:n kanssa ensimmäisen kerran syksyllä 2017. Koulutuksesta jäi myönteinen kokemus, ja saimme rekrytoitua sen avulla toistakymmentä uutta varaosamyyjää, kertoo Smolander.

Katso edelliseen koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

Räätälöity koulutus opettaa yrityksen työtavat ja kulttuurin

Koulutusasiantuntija Johanna Rautio AEL:stä kertoo, että koulutukseen valittujen taustat olivat hyvin vaihtelevia. - Osalla oli sekä autoalan koulutusta että työkokemusta, ja osalle hakijoista autotekniikka oli täysin uusi asia, Rautio täsmentää. AEL:n ammattitaitoiset autotekniikan kouluttajat räätälöivät koulutuksen sisällöt vastaamaan yrityksen tarpeita ja toimintamalleja.

– Koulutuksella voimme opettaa työtapamme ja kulttuurimme alusta alkaen uusille työntekijöille. Tästä hyötyvät kaikki osapuolet, Smolander iloitsee.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua ja työssäoppimista.  Yli puolet koulutuksen kestosta muodostuu työskentelystä käytännön työtehtävissä työpaikalla. Työssäoppiminen tapahtuu Motonetin tavarataloissa myymälän aukioloaikojen puitteissa.

Koulutuksen aiheita ovat muun muassa

 • yrityksen toimintatavat ja tavoitteet sekä työskentelytapoihin tutustuminen
 • varaosamyynnin työtehtävien harjoittelu
 • asiakaspalvelu myymälässä
 • myymälän ja varaston toimintaan tutustuminen ja työtehtävien harjoittelu
 • autotekniikkaan, varaosiin ja nimikkeisiin perehtyminen
 • turvallisuustekijöiden huomioiminen omassa työssä

Rekrykoulutus on väylä työelämään

Rekrykoulutukseen voivat hakea työttömät työnhakijat. – Rekrykoulutus on parhaimmillaan mahtava väylä työelämään. Siitä hyötyvät kaikki osapuolet. Yritys saa koulutettua, osaavaa ja ammattitaitoista työvoimaa. Työtön työnhakija puolestaan työllistyy. Työtä, jonka vaikuttavuus on nähtävissä välittömästi, on ilo tehdä, Rautio kuvailee.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Koulutus toteutetaan 22.10.2018–25.2.2019.
 • Hakuaika koulutukseen päättyy 16.9.2018.
 • Haastattelut järjestetään viikolla 40.
 • Valintapäätökset ja ilmoitukset opiskelijavalinnoista tehdään viikolla 41.
 • Haastateltavat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella.

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta. Hae koulutukseen tästä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Koulutusasiantuntija Johanna Rautio, johanna.rautio@ael.fi, 043 827 1081