Product promotion content

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala on tarkoitettu autoalan yritysten ja organisaatioiden työntekijöille, toimihenkilöille tai yrittäjänä toimiville henkilöille, jotka työskentelevät työnjohtajana, myynnin - tai varaosamyynnin työjohtajana, hallityönjohtajana, tiiminvetäjanä tai muissa ajoneuvoalan asiantuntija, suunnittelu- tai kehittämistehtävissä.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia työnjohtajana itsenäisesti ottamalla huomioon työssään autoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Työnjohtajana toimiessaan hän noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita. Hän osaa suunnitella ja organisoida oman vastuualueensa toimintaa ja resursseja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja ottaa huomioon mm. työturvallisuuden, riskienhallinnan sekä laatu- ja ympäristömääräyksiä. Tutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys autoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta työnjohdollisesta roolistaan autoalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana. 

TYÖNJOHDON OSAAMISALA | 150 OSP

 

Pakolliset tutkinnon osat | 100 osp

Autoalan työnjohtajana toimiminen, 50 osp, P

Asiakaspalvelutoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp, P

Valinnaiset tutkinnon osat | 50 osp

Ajoneuvokorjaamon toimintojen organisointi, 25 osp

Ajoneuvo- tai varaosamyynnin toimintojen organisointi, 25 osp

Kehitystehtävän suunnittelu, 25 osp

Varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi, 25 osp

Tutkinnon osa tai osia toisesta tutkinnosta tai osaamisalasta | 25 osp

Tutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta osaamisalasta tai perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta sen verran, että tarvittava 25 osp täyttyy. Tutkinnon osa tai osat nimetään tutkintotodistukseen siten, kuin se on siinä tutkinnossa, josta se on valittu ja sen tai niiden osaamispistemäärä on sen mukainen, kuin pistemäärä on siinä tutkinnossa, josta se on valittu.

Tutkintoon valmistavan koulutuksen voi aloittaa joko syksyllä tai keväällä. Varmista hakeutumislomaketta täyttäessäsi, että olet hakeutumassa itsellesi sopivaan aloitukseen.

Tutkinnon suorittamisen hinta riippuu sekä valitsemastasi tavasta suorittaa koulutus että valitsemastasi koulutusmuodosta. Lisätietoja näistä löydät sivulta Koulutuksen eri muodot.

Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella (opiskelija, työnantajan ja AEL:n välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja). Oppisopimuksessa opiskelijamaksu on 200€.

Alkavat tutkinnot

Kaavake

Ota yhteyttä

Leena Könkkölä

koulutussuunnittelija
044 430 9997
leena.konkkola@ael.fi

Minna Forsman

kouluttaja
050 410 8843
minna.forsman@ael.fi

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.