Analyysimenetelmien validointi

Tuote

Tuote

Hinta:
1 290,00 €
(+ alv 24 %)
Paikka:

AEL Helsinki, Kaarnatie 4, 00410 HELSINKI

Päivämäärä:
11.4.2018 - 12.4.2018
Ilmoittaudu viimeistään: 29.3.2018
Kesto:
2 päivää
Koodi:
S02000363.003

Tietoja ohjelmasta 

Keskiviikko 11.4.2018Analyysimenetelmien validointi 1. päivä

AEL Helsinki, Kaarnatie 4, 00410 HELSINKI
Luokka 307, Rakennus 3

09.15-09.30Koulutustilaisuuden avaus

koulutusasiantuntija Maija-Liisa Kuusela

Tervetulokahvi ja aiheeseen virittäytyminen

09.30-10.00Mistä analyysimenetelmän validoinnissa on kyse?

Johtaja, viranomaisasiat Tom Ståhlberg, Teknologiateollisuus ry / Varsinais-Suomi

10.00-10.45Käsitteet ja määritelmät

Johtaja, viranomaisasiat Tom Ståhlberg, Teknologiateollisuus ry / Varsinais-Suomi

- Toteamisraja, määritysraja ja herkkyys
- Spesifisyys ja selektiivisyys
- Tarkkuus ja systemaattinen virhe
- Täsmällisyys, toistettavuus ja uusittavuus

10.45-12.15Validointisuunnitelma

Johtaja, viranomaisasiat Tom Ståhlberg, Teknologiateollisuus ry / Varsinais-Suomi

- Toimintamalli
- Validointiasteen valinta
- Validointiparametrien keskinäinen merkittävyys
- Akkreditointiin liittyvät vaatimukset

12.15-13.00Lounas
13.00-14.15Kalibrointimenetelmät

Kemisti Mervi Tabell, Whitelake Software Point Oy

- Kalibrointi lineaarisen regression avulla
- Määritys standardin lisäysmenetelmällä
- Sisäisen standardin käyttö

14.30-16.00Mittausepävarmuuden määritys ja epävarmuuslähteiden tunnistus

Kemisti Mervi Tabell, Whitelake Software Point Oy

Torstai 12.4.2018Analyysimenetelmien validointi 2. päivä
09.00-12.00Validointi kokonaisuudessa vaihe vaiheelta

Kemisti Mervi Tabell, Whitelake Software Point Oy

12.00-12.45Lounas
12.45-15.45Harjoituksia: validointiparametrien laskeminen esimerkkianalyysille

Kemisti Mervi Tabell, Whitelake Software Point Oy

15.45-16.00Koulutustilaisuuden päätös

koulutusasiantuntija Maija-Liisa Kuusela

Loppukeskustelu ja todistusten jako

Muutokset mahdollisia.

Seuraavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Tiedostot