Product promotion content

Short info

info-inline-wrap

Koulutus soveltuu esimerkiksi:
Koulutuksen taso:

Hyödyt ja sisältö

Kurssilla opetellaan tekemään päittäisliitoksia V- ja K-railoille käytännössä. Harjoituksissa käytetään sekä umpi- että täytelankoja. Harjoituksia tehdään yksi- ja monipalkohitsauksena jalko- ja pystyhitsauksena levyliitoksille. Jos taidot antavat myöden, voidaan tehdä putkiliitoksiakin.

Harjoituksissa keskitytään oikeaan kuljetustekniikkaan ja palkojärjestykseen sekä oikeanlaisten parametrien valintaan (virta, jännite, kuljetusnopeus, ilmarako, juuripinta) sekä harjoitellaan juurituen käyttöä hitsauksessa. K-railon hitsaaminen vaatii oikeanlaiset ilmaraot, railomitat ja hitsausparametrit. Haetaan parametreja, joilla tämä onnistuu. Samalla harjoitellaan itse railonvalmistusta ja hitsin viimeistelyä.

Harjoituksissa opetellaan samalla WPS:n käyttöä (virta, jännite, lisäaine, kaasunvirtaus, hitsausnopeus, levitys tai suorakuljetus, palkojärjestys jne.).

Kurssilla tutustutaan hitsauskoneuutuuksiin, joilla hitsaustyötä voi olennaisesti tehostaa varsinkin haastavissa hitsauksissa.

Tämä kurssi on osa hitsauksen haltuunottokoulutuksen sarjaa (5 osaa). Tutustu kokonaispakettiin: https://www.ael.fi/koulutustarjonta/hitsauksen-haltuunottokoulutus

 

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus sopii hitsaajille, jotka haluavat kehittää MIG/MAG-hitsauksen käsihitsaustaitoa ja jotka hitsaavat myös päittäisliitoksia. Koulutus sopii hyvin myös hitsaustyönjohtajille, jotka haluavat lisätä käytännön hitsausosaamistaan sekä hakea vaihtoehtoja  hitsauslisäaineille/hitsauskoneille.

Muuta osaamistasi lisäävää koulutusta

Hitsauksen haltuunottokoulutus
Silmämääräinen tarkastus 1 - hitsatut rakenteet
Hitsauksen laadunvarmistus käytännön työssä
Hitsauksen perustaidot
Hitsauksen käsihitsaustaidot MIG/MAG-menetelmällä - peruskurssi

Seuraavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Ota yhteyttä

Virva Ojanen

koulutussuunnittelija, teollisuus
050 535 1477
virva.ojanen@ael.fi

Sophie Ehrnrooth

kouluttaja
050 500 1777
sophie.ehrnrooth@ael.fi