Product promotion content

Hyödyt ja sisältö

Kurssilla opetellaan tekemään pienaliitoksia eri asennoissa. Harjoituksissa käytetään sekä umpi- että täytelankoja. Harjoituksia tehdään yksi- ja monipalkohitsauksena, jalko- ja pystyhitsauksena. Liitosmuotoina käytetään levy/levy ja levy/putki –liitoksia. 

Harjoituksissa keskitytään oikeaan kuljetustekniikkaan ja palkojärjestykseen sekä oikeanlaisten parametrien (virta, jännite, kuljetusnopeus) säätämiseen hitsausasento huomioiden. Kurssilla harjoitellaan lisäksi hitsien viimeistelyä (juoheva hitsi, roiskeiden poisto, reunahaavan viimeistely) ja perustarkastusta silmämääräisesti .

Opetellaan samalla WPS:n käyttöä (virta, jännite, lisäaine, kaasunvirtaus, hitsausnopeus, levitys tai suorakuljetus, palkojärjestys jne.). Kurssilla hitsataan myös SFS-EN ISO 9606-1 mukainen pienahitsauksen pätevyyskoe . 

Tämä kurssi on osa hitsauksen haltuunottokoulutuksen sarjaa (5 osaa). Tutustu kokonaispakettiin: https://www.ael.fi/koulutustarjonta/hitsauksen-haltuunottokoulutus

 

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus sopii hitsaajille, jotka haluavat kehittää MIG/MAG-hitsauksen käsihitsaustaitoa luokkahitsauksen tasolle saakka pienahitsauksessa. Koulutus sopii hyvin myös hitsaustyönjohtajille, jotka haluavat lisätä osaamistaan hitsauksesta ja laadunvarmistuksesta.

Muuta osaamistasi lisäävää koulutusta

Hitsauksen haltuunottokoulutus
Silmämääräinen tarkastus 1 - hitsatut rakenteet
Hitsauksen laadunvarmistus käytännön työssä
Hitsauksen perustaidot
Hitsauksen käsihitsaustaidot MIG/MAG-menetelmällä - jatkokurssi

Seuraavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Ota yhteyttä

Virva Ojanen

koulutussuunnittelija, teollisuus
050 535 1477
virva.ojanen@ael.fi

Sophie Ehrnrooth

kouluttaja
050 500 1777
sophie.ehrnrooth@ael.fi