Product promotion content

Hyödyt ja sisältö

Kurssilla opetellaan hallitsemaan ja  säätämään hitsausparametrit oikein kuhunkin tarkoitukseen sekä valitsemaan soveltuva käsihitsaus- ja palkotekniikka. Opit lukemaan hitsausohjetta (WPS), tiedät kuinka hitsausliitokset pitää silloittaa, osaat valita oikean hitsausjärjestyksen muodonmuutosten kannalta sekä saat perusteet hitsin viimeistelystä (mm. juoheva liittymä ja roiskeiden hionta). Käydään läpi perusteet lisäaineen valinnasta ja suojakaasuista eri materiaaleille. 

Kuulet perusteita kuumilla oikaisusta ja eri teräslajien vaikutuksesta hitsaukseen (lisäaineet, kaasut, lämmöntuontirajoitukset). Opit tekemään tarpeelliset päivittäis-/viikkohuollot laitteistolle. 

Kurssilla harjoitellaan näitä asioita myös käytännössä.

Tämä kurssi on osa hitsauksen haltuunottokoulutuksen sarjaa (5 osaa). Tutustu kokonaispakettiin: https://www.ael.fi/koulutustarjonta/hitsauksen-haltuunottokoulutus

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus sopii hitsaajille tai hitsaajiksi aikoville, jotka haluavat kehittää MIG/MAG-hitsauksen käsihitsaustaitoa. Koulutus sopii hyvin myös hitsaustyönjohtajille, jotka haluavat lisätä osaamistaan hitsauksesta ja laadunvarmistuksesta.

Muuta osaamistasi lisäävää koulutusta

Hitsauksen haltuunottokoulutus
Silmämääräinen tarkastus 1 - hitsatut rakenteet
Hitsauksen laadunvarmistus käytännön työssä
Hitsauksen käsihitsaustaidot MIG/MAG-menetelmällä - peruskurssi
Hitsauksen käsihitsaustaidot MIG/MAG-menetelmällä - jatkokurssi

Seuraavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Ota yhteyttä

Virva Ojanen

koulutussuunnittelija, teollisuus
050 535 1477
virva.ojanen@ael.fi

Sophie Ehrnrooth

kouluttaja
050 500 1777
sophie.ehrnrooth@ael.fi