Product promotion content

Tunnetko kiinteistönhoitoalan omaksesi? Toimitko jo kiinteistönhoitotehtävissä, mutta vaativammat tehtävät kiinnostaisivat tai todistus osaamisesta puuttuu?

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon kiinteistönhoidon osaamisalalla päivität tietojasi ja syvennät jo hankkimaasi osaamista. Suorittamalla tutkinnon saat laaja-alaiset valmiudet teknisen kiinteistönhoitajan tehtäviin sekä jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin. Pystyt toimimaan vaativissa teknisen kiinteistönhoidon tehtävissä esimerkiksi liike- ja teollisuuskiinteistöissä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon tutkintokoulutus kestää työn ohessa suoritettuna yleensä noin 1,5 vuotta. Opiskelu on monimuotoista: lähipäiviä, etäopiskelua ja ohjattua oppimista työpaikalla. Jokaiselle Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa suorittavalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan muun maussa aiemmin hankittu osaaminen.

Tutkinnossa on kaksi pakollista ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Tutkinto suoritetaan näytöin AEL:ssä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, tekninen kiinteistönhoitaja voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena henkilöstökoulutuksena.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon kiinteistönhoidon osaamisala soveltuu kiinteistönhoitotehtävissä vähintään kolme vuotta toimineille, jotka haluavat vahvistaa ja monipuolistaa kiinteistönhoidon osaamistaan, tai jotka haluavat hankkia osaamisestaan virallisen todistuksen.

Voit suorittaa myös Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta LVI-järjestelmien huolto ja ylläpito -osan, lue lisää tästä.

Ammattitutkintostipendi tutkinnon suorittaneille

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkintostipendin kertakorvauksena ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon suorittaneille.

Ammattitutkintostipendi myönnetään 1.1.2018 ja sen jälkeen suoritetun ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) mukaisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteella.

Jos olet suorittanut kaikki tutkinnon osat ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/1998) mukaan vuoden 2017 loppuun mennessä, voit hakea stipendiä vielä vuoden kuluessa tutkintotodistuksen päiväyksestä lukien.

Stipendi on 400 euron suuruinen veroton kertakorvaus.

Jos haet stipendiä ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/1998) mukaan suoritetun näyttötutkinnon perusteella, stipendin suuruus on 395 euroa, jos olet suorittanut aiemmin peruskoulutuksen jälkeisen tutkinnon, tai 456 euroa, jos kyseessä on ensimmäinen peruskoulutuksen jälkeinen tutkintosi. Etuus on veroton.

Stipendiä ei myönnetä, jos olet suorittanut tutkinnon osan tai osia ja päivität tai laajennat aiemmin suorittamaasi tutkintoa.

Lisätietoa ammattitutkintostipendistä ja sen myöntämisperusteista saat Koulutusrahaston kotisivuilta.

Muuta osaamistasi lisäävää koulutusta

AEL Energy Manager -koulutusohjelma

Jatkokoulutukset

Kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Alkavat tutkinnot

Ei alkavia tutkintoja.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Kaavake

Ota yhteyttä

Birgitta Liuskallio

koulutussuunnittelija, tutkinnot, kiinteistöpalveluala
044 722 4796
birgitta.liuskallio@ael.fi

Pasi Ruuskanen

kouluttaja
043 826 9360
Pasi.Ruuskanen@ael.fi