Product promotion content

Short info

Tutkinnon tyyppi:

Kenelle

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä tai olet siirtymässä näihin tehtäviin. Lähiesimiestyön ammattitutkinto soveltuu hyvin myös työhön osallistuvalle työnjohdolle. Tutkinto sopii kaikilla toimialoilla työskenteleville.

Miksi kannattaa osallistua

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa sinulle osaamista päivittäisjohtamiseen. Saat tukea oman työsi kehittämiseen ja opit muiden samassa roolissa toimivien kokemuksista. Saat myös virallisen todistuksen esimiesosaamisestasi.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja ohjata työryhmän työskentelyä, perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita, viestiä vakuuttavasti ja kehittää työryhmäsi toimintaa. Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen saat erityisosaamista asiakassuhteiden hoidosta, kannattavuudesta, henkilöstön kehittämisestä tai omaan työhön liittyvän kehityshankeen suunnittelusta.

Hyödyt työnantajalle

Ammattitaitoinen esimiestyö on organisaation menestymisen perusedellytys. Lähiesimiestyön ammattitutkinto tarjoaa työnantajalle loistavan mahdollisuuden varmistaa organisaationsa lähiesimiesten osaaminen. Tutkinnon suorittanut lähiesimies on pätevä ja kätevä, hän pystyy vastaamaan itsenäisesti työryhmänsä toiminnasta ja sen kehittämisestä. Mikäli organisaatiossasi on tarvetta useamman henkilön koulutukseen, voimme toteuttaa organisaatiollesi oman toteutuksen.

Tutustu asiakastarinoihin

Niemi Palvelut Oy on valinnut yhdeksi painopisteekseen lähiesimiestyön kehittämisen. Koulutamme heidän lähiesimiehiään ja auttamme Niemi Palveluita kehittämään esimiestyötä.

Yhtenä osana Lähiesimiehen ammattitutkintoa on oman kehityssuunnitelman tekeminen. Koskisen Oy:n tiiminvetäjät esittelivät omia kehityssuunnitelmiaan ja kertoivat, mitä he ovat saaneet koulutukselta. Paikalla suunnitelmia kuulemassa olivat myös AEL:n kouluttajat Pirkko Taipale ja Sari Herrala.

ISS Palveluiden palveluesimies Sanna Portala on suorittanut Lähiesimiestyön ammattitutkinnon AEL:ssä. Videolla hän pohtii koulutuksen etuja itselleen sekä ISS Palveluille ja oppisopimuskoulutuksen oppien nopeaa käytäntöön saamista.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen

Lähiesimiestyön ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa

1. Lähiesimiehenä toimiminen, 70 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi

2. Asiakassuhteiden hoitaminen, 40 osp

3. Toiminnan kannattavuus, 40 osp

4. Henkilöstötyö, 40 osp

5. Kehittämissuunnitelma, 40 osp

 

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Kesto ja tutkinnon suorittaminen

Tutkintokoulutus kestää yleensä noin 1–1,5 vuotta. Opiskeluun sisältyy lähipäiviä, etäopiskelua, verkko-oppimista ja ohjattua työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä ohjausta tutkinnon suorittamiseen.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan hänen aikaisempi osaaminen. Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöillä omissa työtehtävissä, omalla työpaikalla.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli hallitset jo kaikki tutkinnon perusteissa kuvatut ammattitaitovaatimukset.

Koulutuksen hinta

Tutkinnon suorittamisen hinta riippuu sekä valitsemastasi tavasta suorittaa koulutus että valitsemastasi koulutusmuodosta. Lisätietoja näistä löydät sivulta Koulutuksen eri muodot.

Valtionosuuskoulutuksessa valtio maksaa osan koulutuspäivän hinnasta. Korvattava osuus riippuu tutkintotavoitteisuudesta ja siitä, onko koulutus omaehtoista vai henkilöstökoulutusta, sekä koulutusalasta. Opiskelijalta peritään kohtuullinen opiskelumaksu, jolla katetaan koulutuksen ja tutkinnon järjestämisen kustannuksia.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tällöin veloitetaan ainoastaan opiskelijamaksu, jolla katetaan koulutuksen materiaalikuluja (mm. DISC-profiili). Tarkemmat hintatiedot kunkin toteutuksen omalta sivulta (ks. sivun oikea laita).

Jatkokoulutukset

Johtamisen erikoisammattitutkinto

Bottom info

Kouluttajat

Pirkko Taipale

kouluttaja, vuorovaikutustaidot, esimiestyö, yritysten kehitys
050 394 8156
sähköposti
linkedin

Alkavat tutkinnot

Ei alkavia tutkintoja.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Kaavake

Ota yhteyttä

Anu Aalto

koulutussuunnittelija
050 500 1778
anu.aalto@ael.fi

Pirkko Taipale

kouluttaja, vuorovaikutustaidot, esimiestyö, yritysten kehitys
050 394 8156
pirkko.taipale@ael.fi