Product promotion content

Short info

Koulutus soveltuu esimerkiksi: Tutkinnon tyyppi:

Liiketalouden perustutkinto saa uudet tutkinnon perusteet 1.8.2018. Samalla tutkinnon nimi muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi.

Tällä hetkellä meillä ei ole alkavia koulutuksia, mutta jos sinulla on jo riittävästi osaamista, voit osoittaa osaamisesi suoraan näytöin ja saada tutkintotodistuksen. Ota yhteyttä tutkinnon yhteyshenkilöön ja kysy lisää.

Merkonomi on liiketalouden ammattilainen

Liiketalouden perustutkinto (merkonomi) on sopiva tutkinto sinulle, jos työskentelet esimerkiksi asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin sekä kannattavuuden suunnittelun ja seurannan perustehtävissä. Merkonomeja työskentelee monilla eri toimialoilla.

Perustutkinto avaa sinulle uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia työelämässä sekä antaa hyvän pohjan osaamisesi kehittämiselle. Tutkinto antaa myös varmuutta työn tekemiseen. Merkonomi on liiketalouden ammattilainen, jolla on laaja peruskäsitys yritystoiminnan eri alueista.

Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi. Kun olet hakeutunut opiskelijaksi, kartoitamme osaamisesi ja selvitämme sopivan etenemistavan yhdessä sinun ja työnantajasi kanssa.

Perustutkinnon suorittaminen

Tutkinnon suorittamiseksi laadit osana henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa näyttösuunnitelman, jossa yhdessä työpaikan ja AEL:n ohjaajan kanssa sovit, milloin, missä ja millä tavoin tutkinnon suoritat. Tutkinnossa osoitat ammattitaitosi näytöin käytännön työkokonaisuuksia tehden omalla työpaikallasi.

Lue lisää ammatillisista tutkinnoista ja niiden suorittamisesta.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Virallinen tutkintotodistus

Suoritettuasi kaikki tutkinnon osat hyväksytysti saat virallisen tutkintotodistuksen. Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Tutkinnon suorittaminen on maksutonta.

Ammattitutkintostipendi tutkinnon suorittaneille

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkintostipendin kertakorvauksena ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon suorittaneille.

Ammattitutkintostipendi myönnetään 1.1.2018 ja sen jälkeen suoritetun ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) mukaisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteella.

Jos olet suorittanut kaikki tutkinnon osat ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/1998) mukaan vuoden 2017 loppuun mennessä, voit hakea stipendiä vielä vuoden kuluessa tutkintotodistuksen päiväyksestä lukien.

Stipendi on 400 euron suuruinen veroton kertakorvaus.

Jos haet stipendiä ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/1998) mukaan suoritetun näyttötutkinnon perusteella, stipendin suuruus on 395 euroa, jos olet suorittanut aiemmin peruskoulutuksen jälkeisen tutkinnon, tai 456 euroa, jos kyseessä on ensimmäinen peruskoulutuksen jälkeinen tutkintosi. Etuus on veroton.

Stipendiä ei myönnetä, jos olet suorittanut tutkinnon osan tai osia ja päivität tai laajennat aiemmin suorittamaasi tutkintoa.

Lisätietoa ammattitutkintostipendistä ja sen myöntämisperusteista saat Koulutusrahaston kotisivuilta.

Jatkokoulutukset

Myynnin ammattitutkinto

Alkavat tutkinnot

Ei alkavia tutkintoja.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

Kaavake

Ota yhteyttä

Satu Myllylä

koulutussuunnittelija
043 825 9174
satu.myllyla@ael.fi

Satu Myllylä

koulutussuunnittelija
043 825 9174
satu.myllyla@ael.fi