Product promotion content

Hyödyt ja sisältö

Mikrobiologisia pikatestejä käytetään yleisesti mm. elintarvikkeiden ja talousveden laadunvalvonnassa. Niiden avulla pyritään säästämään työvoimakustannuksia ja aikaa.

Pikatestejä on paljon ja niitä kehitetään koko ajan lisää. Yhdenkin organismin määrittämiseksi ja tunnistamiseksi on olemassa lukuisia testejä.

Mikrobiologiset pikatestit -koulutuspäivässä esitellään käytössä olevien pikatestien laajaa kirjoa. Koulutuspäivä antaa vastauksia mm. kysymyksiin:

  • mihin pikatestit perustuvat?
  • mitä ne todella kertovat tutkittavan kohteen mikrobeista?
  • miten eri menetelmät korreloivat keskenään?
  • mitä virhelähteitä pikatestien käyttöön liittyy?

Ohjelmassa:

  • Miksi palvelu- ja tutkimuslaboratoriot ovat kiinnostuneita pikatesteistä?
  • Mihin kysymyksiin pikatestit vastaavat - testien tarkkuus, virhelähteet, matriisin vaikutus
  • Validoidut testit vs validoimattomat - testien välinen korrelaatio
  • Kokonaismikrobimäärän arviointiin tarkoitetut testit, esim. ATP-mittaus, Mycometer-testi 
  • Mikrobien identifointiin tarkoitetut testit, esim. API, VIDAS, SIBA
  • Toksisuustestit
  • Mikrobiologisten tutkimusten tukena olevat kemialliset pikatestit, esim. veden laadun ja pintojen elintarvikejäämien testaus
  • Laboratorioharjoituksia ja demonstraatioita: sisäilman sienipitoisuus, toksisuustesti, pintapuhtaustestit, mikrobien identifiointia, tulosten tulkintaa

 

AEL:n yhteistyökumppani koulutuksen toteutuksessa on Osuuskunta Bionautit.

 

Koulutuksesta hyötyvät

Mikrobiologit, tutkijat, laborantit, laboratorioanalyytikot ja muut mikrobiologisia tutkimuksia suunnittelevat ja toteuttavat.

Muuta osaamistasi lisäävää koulutusta

Välinehuolto mikrobiologisessa laboratoriossa

Seuraavat koulutukset

Ei alkavia koulutuksia.
Ota yhteyttä koulutuksen järjestäjään.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.