Product promotion content

Motocross- ja enduromekaanikoksi iltakoulutuksena!

Pienmekaanikon ammattitutkinnon Moottoripyörät-tutkinnonosa sopii moottoripyörämekaanikon ammatista kiinnostuneille ja motocross- tai enduroharrastukseensa huoltoon ja korjaukseen lisäoppia tarvitseville.

Mitä työtehtäviä tutkinto sinulle mahdollistaa?

 • Voit työskennellä mekaanikkona moottoripyöräkorjaamossa.
 • Voit käyttää hyödyntää harrastustoiminnassasi kertyneen osaamisen ja löytää sitä kautta oman alasi ja uuden ammatin.
 • Tuntemalla moottoripyörän tekniikkaa, on helpompaa perehtyä myös muiden kulkuneuvojen mekaanikon työhön.
 • Tekniikan tuntemus on hyödyksi myös myyntityössä.

 

Koulutus avaa halukkaille mahdollisuuden osallistua harjoittelijana mekaanikkotyöskentelyyn koti- ja ulkomailla järjestettävissä enduro- ja motocrosskisoissa sekä testitapahtumissa. Näistä nimekkäimpänä mainittakoon legendaarisen maineen omaava Six days –tapahtuma. Harjoittelu järjestetään yhteistyössä Jämsän ammattiopiston urheiluvalmennuksen kanssa.

 

Tutkinto varmistaa, että

 • hallitset motocross- ja enduropyörien perustekniikan.
 • tiedät, miten motocross- ja enduropyöriä huolletaan ja korjataan ammattimaisesti.

Motocross- ja enduromekaanikon duuni on kivaa

 • Erikoistumalla löytää juuri itselleen sopivan työn.
 • Työ on itsenäistä.
 • Voit kehittyä todelliseksi asiantuntijaksi alalle pienkonekorjaajana.
 • Kun opit yhden alan niksit, on helpompaa laajentaa osaamista.
 • Voit käyttää oppimaasi myös harrastustoiminnassasi.

 

Opiskelusi aikana sinulle tarjotaan mahdollisuutta osallistua erikseen järjestettävään motocross-pyörän iskunvaimentimien huolto- ja säätökurssiin. Kurssin vetäjänä toimii alan erikoisosaaja Ari Skog, skogracing.fi

 

Katso koulutuksen esittelyvideo tästä.

Moottoripyörät-tutkinnonosa on yksi Pienkonemekaanikon ammattitutkinnon valinnainen osa. Suorittamalla Moottoripyörät-tutkinnonosan voit myöhemmin tavoitella koko ammattitutkinnon suorittamista. Koko pienkonemekaanikon ammattitutkinto koostuu kolmesta (3) pakollisesta ja kuudesta (6) valinnaisesta tutkinnon osasta, joista on suoritettava kaksi (2). Hyväksytty, koko tutkinnon, suoritus muodostuu siis viidestä (5) tutkinnon osasta.

Moottoripyörät-tutkinnonosassa edellytetään seuraavaa osaamista:

 • moottoripyörien rakenteet ja toiminnan ymmärtäminen
 • diagnostiikan hallinta
 • määräaikaishuollon toimenpiteiden hallinta
 • moottorin, voimansiirron, jousituksen, jarrujen, hallintalaitteiden, sähkölaitteiden (tasa- ja vaihtosähkö, digitaalitekniikka), sytytys- ja polttoainejärjestelmän sekä kaasuttimen, jäähdytys- ja voitelujärjestelmän huollot, säädöt, kunnostukset ja korjaukset

 • runkorakenteiden ja pyöränripustusten korjaukset ja huollot

Tutkinnon osan mukainen ammattitaito osoitetaan tutkintosuorituksin, jotka ovat aitoja moottoripyörien huolto- ja korjaustehtäviä.

Tutkintoon valmistava koulutus

Jollei osaamisesi vielä riitä suoraan pienkonemekaanikon ammattitutkinnon Moottoripyörät-tutkinnonosan suorittamiseen, tarjoamme sinulle mahdollisuutta kehittää ammattitaitoasi valmistavassa koulutuksessa.

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää motocross- ja enduropyörien perustekniikkaan, huoltoihin ja korjauksiin. Riittää, että sinulla on intoa oppia huoltamaan ja korjaamaan paremmin sekä nopeammin.

Tutkintoon valmistava koulutus on käytännönläheistä ja se sisältää paljon työsaliharjoittelua sekä ohjattua itseopiskelua. Lähiopetus järjestetään kahdessa ryhmässä AEL:ssä Helsingin Malminkartanossa maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 17–21, yhteensä 30 iltana.

Tutkintoon valmistavan koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen koulutustarpeesi mukaisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttavat nykyinen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisesi kehittämiseen sekä tutkinnon osan suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät noin vuoden, mutta tutkinnon osan suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin. Kaikki riippuu osaamisestasi. Kun olet henkisesti ja ammatillisesti valmis tutkinnon osan suorittamiseen, järjestämme tutkintotilaisuudet.

 

Valtion tukema ammatillinen lisäkoulutus

Valtio tukee ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ja niihin valmistavaa koulutusta. Koulutus on tarkoitettu ammatillisesta lisäkoulutuksesta kiinnostuneille hakijoille tai yrityksille, jotka haluavat kehittää henkilöstönsä osaamista.

Opiskelumaksu on 700 € + tutkintomaksu 58 €. Opiskelumaksu sisältää oppikirjan.

Opiskelun muut kulut

Opiskeluun liittyvät luentoaineistot ja tehtävät sisältyvät koulutuksen hintaan.

Lisätietoja kouluttajalta

Kouluttajana toimii Mikael Pellinen, MP-Motor Mika Pellinen Oy:stä. Mikäli haluat tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä ja lähipäivien toteutuksesta, voit ottaa yhteyttä Mikael Pelliseen, 040 501 9402.

Kaavake

Ota yhteyttä

Johanna Rautio

koulutussuunnittelija
043 827 1081
johanna.rautio@ael.fi

Johanna Rautio

koulutussuunnittelija
043 827 1081
johanna.rautio@ael.fi