Prosessihygienian päivät - elintarviketeollisuus

Tuote

Tuote

Hinta:
1 290,00 €
(+ alv 24 %)
Paikka:

AEL Helsinki, Kaarnatie 4, 00410 HELSINKI

Päivämäärä:
3.10.2018 - 4.10.2018
Ilmoittaudu viimeistään: 19.9.2018
Kesto:
2 päivää
Koodi:
S02001444.002

Tietoja ohjelmasta 

Keskiviikko 3.10.2018Prosessihygienian päivät 1. päivä

AEL Helsinki, Kaarnatie 4, 00410 HELSINKI
Luokka 306, Rakennus 3

08.45-09.15Tervetulokahvi ja seminaarin avaus

kouluttaja Heikki Heimo, AEL

09.15-10.00Mitä lika on?

Kemisti Urban Wiik

Lian ja pinnan vuorovaikutus. Lika, saostumat, kuivat pinnat, kosteat pinnat, biofilmit, mikrobilika. Materiaalikysymykset.

10.20-11.10Pesumenetelmän ja -aineen valinta (pintapesu)

Projektipäällikkö Tero Aura, Oy Ecolab Ab

Pesuprosessin suunnittelu. Pesuparametrit. Erikoispesut.

11.20-12.10Pesumenetelmän ja -aineen valinta (kiertopesu)

Asiakkuus- ja kehittämispäällikkö, Elintarvikehygiaenia Jukka Rantala, KiiltoClean Oy

Pesuprosessin suunnittelu. Pesuparametrit. Erikoispesut.

12.10-13.00Lounas
13.00-14.15Kemikaaliturvallisuus laitoksen sisällä

Vanhempi asiantuntija Tiina Rantio, Työterveyslaitos

Käyttöturvallisuustiedotteet ja niiden tulkinta. Kemikaalien säilytys. Miten pesukemikaaleihin pitää suhtautua? Lainsäädännössä tapahtuneet muutokset.

14.30-15.15Tuotantolaitoksen pesujen suunnittelu ja toteutus

Laitteiston pesujen suunnittelu ja toteutus.

15.30-16.30Puhdistuksen validointi

Toimitusjohtaja Tuomas Virtalaine, Net-Foodlab Oy

Mitä puhdistusten validointi tarkoittaa erilaisissa ympäristöissä? Kuinka laajasta asiasta on kyse esim. elintarviketeollisuudessa, sairaaloissa ja suurkeittiöissä. Miten ja minkälaisia pikamenetelmiä voidaan hyödyntää tuotantohygienian ja lopputuotteiden valvonnassa sekä puhdistusten validoinnissa?

16.30-16.45Keskustelu päivän aiheista
Torstai 4.10.2018Prosessihygienian päivät 2. päivä
08.45-09.30Hygienian suunnittelun periaatteet

Tutkija Satu Salo, VTT

Mitä vaaditaan ostoprosessilta laitteiden hankinnassa? EHDG. Periaatteiden läpivienti ja valvonta, tilaajan vastuu.

09.45-10.30Hygieniavaatimusten huomioiminen laitteiden ja koneiden hankinnassa

Toimitusjohtaja Kari Kojo, Thinkflow Oy

Prosessisuunnittelu. Miten osaan vaatia laitteilta ja koneilta vaadittavat peseytyvyysominaisuudet. Tuotanto/prosessiolosuhteiden muutoksen ja niiden ennakointi. Määräysten, säädösten, standardien ennakoiminen hankinnassa. Ratkaisevat tekijät konetta valittaessa. Epäonnistumiset - mitä niistä voi oppia?

10.40-11.40Hygienian suunnittelun periaatteet: kokemuksia käytännön toteutuksesta

Laatujohtaja Seija Pihlajaviita, Atria Suomi Oy

11.40-12.30Lounas
12.30-13.10Ennakkohuollon toteutus, case elintarviketeollisuus

Kunnossapidon kehityspäällikkö Ari Kuusisto, Valio Oy Tampereen meijeri

Elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja vaatimuksia.

13.20-14.15Ilmanvaihto - suunnittelijan puheenvuoro

Varatoimitusjohtaja Jukka Vasara, Granlund Oy

Ilmanvaihto eri hygieniatiloissa.

14.30-15.15Ilmastointi - elintarviketeollisuus

LVI-toimistopäällikkö, DI Arvo Rossi, RE-Suunnittelu Oy

Käytännön kokemuksia tehdasprojekteista.

15.15-15.30Seminaarin loppukeskustelu

kouluttaja Heikki Heimo, AEL

Muutokset mahdollisia.

Seuraavat koulutukset

Prosessihygienian päivät - elintarviketeollisuus
Päivämäärä: 3.10.2018 - 4.10.2018
Paikka: Helsinki
Hinta: 1 290,00 € (+ alv 24 %)

Tiedostot

Ota yhteyttä

Anneli Mörsky

koulutussuunnittelija, teollisuus
050 500 1710
anneli.morsky@ael.fi

Heikki Heimo

kouluttaja
050 430 8234
heikki.heimo@ael.fi