Olemme tehneet kovasti töitä, jotta meille antamasi henkilötiedot olisivat jatkossa entistä paremmassa tallessa. Asian tarkasteluun meidät velvoitti EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR), jota sovelletaan 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa.

Asetus on hyvä asia sen takia, että se velvoittaa sekä meidät, että kaikki muut EU-alueella toimivat yritykset kiinnittämään huomiota kansalaistensa henkilötietojen turvalliseen ja tarkoituksenmukaiseen käsittelyyn.

Olemme aina pitäneet meille yhteystietonsa antaneiden tietosuojaa erittäin tärkeänä. Olitpa asiakas, kumppani, myyjä tai muun sidosryhmämme edustaja, voimme ammattiylpeydellä ilmoittaa, että tietojasi käsitellään meillä suojatusti niin nyt kuin jatkossa.

Ymmärrämme tietosuojan ja läpinäkyvyyden parantamisen tärkeyden erityisesti nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Olemme kehittäneet järjestelmiämme ja menettelyjämme entisestään, jotta tietosi olisivat meillä turvassa. Vaadimme tätä myös kumppaneiltamme ja alihankkijoiltamme. Mielestämme on hurjaa, että vain 15 % ihmisistä kokee, että he voivat täysin hallita verkossa antamiaan tietoja (1). Aiomme olla osaltamme mukana parantamassa tätä luotettavuusprosenttia ja ihmisten turvallisempaa henkilötietojen säilyttämistä.

Paras uutinen sinun kannaltasi on, että sinun ei tarvitse tehdä asialle mitään, sillä me olemme huolehtineet jo kaikesta. Halutessasi voit lukea päivitetyn tietosuojaselosteemme kotisivuiltamme. Selosteessa kerrotaan miten säilytämme, käsittelemme ja hallinnoimme henkilötietoja.

Kari Juntunen
toimitusjohtaja, Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr

(1) Tietosuoja. Paremmat säännöt pienten yritysten kannalta -julkaisu, tammikuu 2017. Euroopan Unionin julkaisutoimisto.