Haluatko töihin maailmanlaajuiseen yritykseen, jossa hommat tehdään sitoutuneesti ja täydestä sydämestä? AEL aloittaa kunnossapitoasentajien rekrytointivalmennuksen yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa. Tavoitteena on saada uutta työvoimaa Konecranes Finland Oy:lle työstökonehuoltoon ja nosturien asennukseen ja kunnossapitoon usealle paikkakunnalle Suomessa.

Listasimme tärkeimmät syyt kouluttautua kunnossapitoasentajaksi

1. Kunnossapidossa on parempi työllisyystilanne kuin monella muulla alalla
Kunnossapito-osaajien työllisyystilanne on hyvä: samalla toimintaperiaatteella toimivia laitteita on useissa yrityksessä, usealla toimialalla. Eikä ole näköpiirissä, että laitteet tulevaisuudessa häviäisivät.

2. Kunnossapitoasentajan työ on vaihtelevaa ja itsenäistä
Kunnossapitoasentajana liikut paikasta toiseen, joten työ ja työympäristöt vaihtelevat. Usein saat itse päättää, miten minkäkin laitteen korjaat. Työ on itsenäistä. Itsenäinen työ tosin tuo mukanaan vastuuta työn tuloksesta ja aikataulussa valmistumisesta. Toisaalta työ on myös palkitsevaa, kun saat laitteet korjatuksi ja tuotannon toimimaan.

3. Koulutus on lyhyt
Koulutus kestää puoli vuotta ja se sisältää runsaasti käytännön harjoittelua. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisesti jalka alan yrityksen oven välissä, ja parhaassa tapauksessa voit jatkaa kouluttautumista ja työntekoa esimerkiksi oppisopimuksella. Lyhyestä koulutuksesta pääset nopeasti työn syrjään kiinni, ilman isoja opintolainoja.

4. Kunnossapidon ammattilaista arvostetaan työyhteisössä
Kunnossapitoasentajan rooli vaatii sinulta osaamista, jota muilla ei välttämättä ole. Korjaat asioita, joita muut eivät saa kuntoon. Olet arvostettu osaaja muiden osaajien joukossa.

5. Kunnossapitäjä on sankari, joka pelastaa tuotannon!
Kunnossapito, sinun työsi, on yritykselle kriittinen toimenpide. Kiristyvät vaatimukset tuotannon tehokkuudesta edellyttävät, että laitteet toimivat koko ajan moitteettomasti. Kun korjaat laitteet ja saat tuotannon taas käyntiin, olet kaikkien sankari.

Avoimia paikkoja on yli 20. Koulutusaika on 27.8.2018–1.2.2019. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä kunnossapitotehtäviin Konecranes Finland Oy:n työstökonehuollossa. Halutessaan he voivat suorittaa oppisopimuksella alalle soveltuvan perus- tai ammattitutkinnon. Konecranes Finland Oy hakee ja kouluttaa työntekijöitä seuraaville paikkakunnille: Hyvinkää, Järvenpää, Lahti, Hämeenlinna, Savonlinna, Tampere, Jyväskylä, Turku, Pori ja Vaasa.

Jätä sähköinen hakemus 5.8.2018 mennessä TE-palveluiden sivuilla
RekryKoulutus/kunnossapitoasentaja työstökonehuoltoon, Konecranes Finland Oy (nro 679700)
RekryKoulutus/nosturiasentaja, Konecranes Finland Oy (nro 679955)

Kysy lisää
Paavo Heikkinen, kehitysasiantuntija, paavo.heikkinen@ael.fi, 050 364 1802 (11.6.–6.7.2018)
Eero Toivanen, koulutuspäällikkö, eero.toivanen@ael.fi, 0500 419 607 (9.7.–3.8.2018)