Monialaisuus asiakkaan etuna Blogi

Mieleeni on jäänyt ikuisesti erään asiakkaamme toteamus: ”Mitä ei Taitotalosta löydy, sitä ei tarvita.”. Tuossa tokaisussa paljon perää, vaikka toki meilläkin on omat spesialiteettimme ja koulutusalamme.

17.4.2024

Blogi Kimmo Auvinen

Ajattelin tässä kirjoituksessani avata, miten koulutusorganisaation monialainen osaaminen palvelee asiakkaita. Taitotalosta löytyy osaamista muun muassa teollisuuden, logistiikan, välinehuollon, puhtaanapidon, turvallisuuden, terveydenhuollon ja eläintenhoidon osa-alueilla. Usko tai älä, hyvin monesti asiakkaiden tarpeet menevät iloisesti ristiin eri toimialojemme kanssa. Iloksemme pystymme palvelemaan asiakasta kattavasti tässäkin tapauksessa.

Koulutustarpeet ovat usein monialaisia

Itse työskentelen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan koulutustiimissä. Tässä muutamia omia otteita toimialat ylittävistä palvelustamme: 

– Kotihoitoalalla toimiva yritys pohti autojensa kasvaneita energiakuluja. No, Taitotalon logistiikkaosaajat auttoivat. 

– Kaupan alalla toimiva yritys mietti, miten he voisivat paremmin kohdata mielenterveyden sairauksia potevan ihmisen. Sote-alan kouluttajilta löytyi konsteja tähän. 

– Kasvatusalalla toimiva asiakas oli kiinnittänyt huomiota kohonneisiin uhka- ja vaaratilanneilmoituksiin. Tätä keissiä purkamaan riensi turvanpuolen osaajamme.

Kouluttajat jakavat omaa substanssiosaamistaan yli rajojen

Taitotalon sisällä eri toimialojen kouluttajat sparraavat keskenään. Annan puheenvuoron sosiaali- ja terveysalan kouluttaja Heli Komulaiselle

”Olen akuuttityön osaaja ja ensiavun opetus on minulle mieluisaa. Ihmisen anatomia ja fysiologia on minulle tuttua. Osaan kertoa kattavasti eri sairauksista ja miten eri onnettomuuksissa tulee toimia. Sen sijaan minulla ei ole kokemusta uhkaavista tilanteista, joita esimerkiksi vartijat kohtaavat työssään. Osaan kyllä hoitaa puukotetun uhrin. Vartiointipuolen kouluttajilta olen saanut perustietoja, mitä tulee ottaa huomioon uhria lähestyttäessä. Olen käynyt turvapuolen kollegoidemme kanssa todella mieleenpainuvia keskusteluja, jotka ovat laajentaneet ymmärrystäni. Opin esimerkiksi, mikä on +1-sääntö – onko se sinulle tuttu?”

Samanlaisia kokemuksia on turvallisuusalan kouluttaja Eetu Purholla

”Vartijan sekä järjestyksenvalvojan peruskoulutuksessa ensiapuosaamisen tärkeys tunnistetaan. Sen määrä on mielestäni sopivalla tasolla, sitä säätelee poliisihallituksen määräys. Vartijat ja järjestyksenvalvojat kuitenkin kohtaavat työssään ihmisiä heidän monenlaisine haasteineen. Esimerkiksi yhteiskunnassa lisääntyvät mielenterveyden ongelmat näkyvät vartijoiden ja järjestyksenvalvojien työssä päivittäin. Koulutuksessa ei valitettavasti käsitellä kovin kattavasti mielenterveyshaasteisen kohtaamista, vaikka myös tätä osaamista kenttä tarvitsisi. Taitotalon turvapuolen kouluttajat tekevät yhteistyötä sote-puolen kanssa, jotta osaamme valmistaa koulutettavia myös mielenterveysongelmaisten ihmisten kohtaamiseen. Laajentamalla omaa osaamista voimme tarjota yksityiselle turvallisuusalalle juuri sitä koulutusta, joka vastaa kentän ja työelämän tarpeisiin.”

Yhdistämällä sosiaali- ja terveysalan sekä turvallisuusalan kouluttajien osaamista, on Taitotalo pystynyt tarjoamaan asiakkaille merkityksellisiä koulutuksia.

Jos organisaatiollasi on jokin haaste, johon ette suoraa vastausta keksi, niin ota yhteyttä Taitotaloon. Monialainen osaamisemme on käytössäsi. Olen varma, että meiltä löytyy ratkaisu tarpeisiisi.

 

Kirjoittaja Kimmo Auvinen työskentelee Taitotalossa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla koulutusasiantuntijana. Hän on aiemmin työskennellyt erityisnuorisotyössä, ensihoidossa ja kriisityössä. Taitotaloon hän tuli syksyllä 2020 kehittämään Taitotalon ensiapukoulutuksia, ja urakehitys on vienyt hänet kouluttajan työtehtävien kautta koulutusasiantuntijaksi.