Maalämpöpumppulaitoksen tekniikka - vaatimukset ja valintakriteerit suunnittelulle ja asennuksille Kurssi

Henkilö tutkii maalämpöpumppulaitteistoa

Koulutuksessa saat käytännönläheiset tiedot ja taidot lämpöpumppujärjestelmien suunnitteluun, huoltoon ja ylläpitoon.

Koulutuksen jälkeen sinulla on syvällinen käsitys maalämpöjärjestelmien toimintaperiaatteista. Pureudumme mm. maalämpöpumppulaitteistojen päätyyppeihin sekä niihin liittyvään automatiikkaan, porakaivoihin, lämmitystehon arviointiin, ilman poistoon sekä liuosputkistoihin. 

Koulutuksen sisältö

Uudistuneiden maalämpöpumppujen tehokkuuden kasvu on huomioitava erityisesti lämmönkeruupiirin mitoituksessa, olipa kyseessä sitten osateho tai täystehomitoitus.  Nykyaikaiset invertterilämpöpumput  suositellaan mitoitettavan aina täysitehoiseksi, jotta niiden optimaalista suorituskykyä voidaan hyödyntää.
 

On tärkeää välttää lämmönkeruupiirin alimitoitusta, sillä se voi johtaa lämpöpumpun hyötysuhteen laskuun ja mahdollisiin toimintahäiriöihin. 


Uudistuneiden maalämpöpumppujen tehokkuus on huomattavasti parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Tuolloin vuotuinen lämpökerroin oli noin kolme, mutta nykyaikaisilla pumpuilla pääsee jopa yli neljän vuotuiseen lämpökertoimeen.  Maalämpöpumppujärjestelmät ovat kestäviä ja energiatehokkaita lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja, jotka hyödyntävät maaperän, kallion tai vesistön sisältämää lämpöenergiaa.

 

 

Koulutuksen sisältö, mm.

  • Maalämpöpumppulaitteistojen päätyypit
  • Maalämpöpumppulaitteistojen automatiikka
  • Porakaivon rakenne ja sijoitus 
  • Virtausnopeuden ja lämpötilan vaikutus tehoon ja lämpökertoimeen
  • Liuosputkiston varusteet (suodatin, ilmanpoistimet, paisuntasäiliö) 
  • Ilman poisto käyttöönotossa


Koulutuksessa saat käytännönläheiset tiedot ja taidot lämpöpumppujärjestelmien suunnitteluun, huoltoon ja ylläpitoon. Koulutuksen jälkeen sinulla on syvällinen käsitys maalämpöjärjestelmien toimintaperiaatteista. Tiedät myös yleisimpien vikojen syitä ja kuinka niitä tulee korjata. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät

Kylmäalalla työskentelevät asentajat, työnjohtajat sekä maalämpöpumppulaitosten suunnittelijat.