Monipalvelutyöntekijä, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus Ammattitutkinto

Monipalvelutyöntekijä

Koulutus antaa sinulle valmiuksia monipalvelutyöntekijän vaihteleviin ja monipuolisiin työtehtäviin. Tavoitteena koulutuksen aikana on suorittaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto. Saat valmiuksia toimia työtehtävissä kuten aula- ja monipalvelut, kuljetus ja laitoshuolto. Monipalvelutyöntekijän koulutus mahdollistaa joustavan työelämän ja opintojen yhdistämisen, ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan käytännön työtehtävissä.  

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuoltolaitoksissa tai sairaalassa työskenteleville. Työtehtäviäsi voivat olla aulavahtimestari, laitoshuoltaja tai ruokapalvelutyöntekijä. 

Hakeutuessasi koulutukseen sinulla tulee olla koulutukseen sopiva työssäoppimispaikka, hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito (B1.1) sekä riittävän monipuoliset, kokotutkintoon soveltuvat työtehtävät.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Oppisopimuskoulutukseen tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Lisätietoa oppisopimuksesta. 

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 50 euroa (alv 0 %).   

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​  

Opiskelijamaksu maksetaan 1 erässä opintojen alkaessa. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 0 euroa (alv 0 %). 

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita